Evde Cappucino Tarifi

Evde Cappucino Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 shot espresso (30 ml) yahut 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 120 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe nazaran azaltabilir yahut artırabilirsiniz)

Evde Cappucino Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Espresso makinenizle yahut mokapot kullanarak bir shot espresso hazırlayın yahut granül kahvenizi hazırlayın.
  2. Sütü süt köpürtücüsü, french press yahut bir çırpıcı yardımıyla uygunca köpürtün. Sütünüzün sıcak olmasına dikkat edin.
  3. Geniş bir fincana evvel kahvenizi ekleyin, akabinde yavaşça köpürtülmüş sütü ekleyin. Sütün köpüğü en üste gelecek halde dökün.
  4. İsteğe bağlı olarak üzerine kakao tozu yahut tarçın serpiştirerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

İpuçları:.

* Sütünüzün yağlı olması daha âlâ köpük elde etmenizi sağlar.

* Sütü çok ısıtmayın, yoksa köpüklenme özelliği azalır.

* Şayet süt köpürtücünüz yoksa, sütü bir kavanozda düzgünce çalkalayarak da köpürtebilirsiniz.

Evde Cappucino Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Makarna
Karışık Pide
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası
Şakşuka
Pizza Tarifi
Dondurucu İçin Kızartmalık İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |