Ev Yoğurdu (Bebek Ek Gıda)
Ev Yoğurdu (Bebek Ek Gıda) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre günlük süt
- 1 paket activia probiyotik (ilk yoğurt için maya)
Ev Yoğurdu (Bebek Ek Gıda) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ocakta kaynatmadan yoğurt mayalama sıcaklığına gelecek halde ısıtalım.
“40-50 derece” activia probiyotik yoğurt mayasını kaseye her minik kavanoz için 1 çay kaşığı olacak halde koyuyoruz, içerisine biraz süt ekleyip homojen karışım elde ediyoruz. - Karışımı süte ekleyip karıştırdıktan sonra kavanozlara bölüp üzerini bir süzgeç ve pak bir bez ile kapatarak 6-8 saat maya uykusuna bırakıyoruz.
- Sonrasında 1 gece ağzı açık buz dolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun bebişlere 💚
Not:1 yaş öncesi çiğ inek sütü hekimimiz tavsiye etmediği için günlük süt kullanıyoruz
Ev Yoğurdu (Bebek Ek Gıda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







