Ev Yapımı Yoğurt
Ev İmali Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre açık inek sütü
- 1 litre açık manda sütü
- Hazırda varsa maya yoksa süt aldığınız yerde maya alabilirsiniz
Ev Üretimi Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye inek ve manda sütünü koyuyoruz ve ocağa alıyoruz tencerenin tabanı tutmasın diye orta ara kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayan sütümüzün altını kısalım.
- 5 dakika daha kaynatıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz sütümüzün ılık olmasını bekliyoruz orta ara karıştırarak ılık olmasını sağlayabiliriz.
- Ben sütümüzden buharın çıkmadığını görmeye başlayınca sütümün ılık olduğunu anlayabiliyorum olağan sizler serçe parmağınız ile denetim edebilirsiniz.
- Dayanabilecek sıcaklıkta ise sütümüz ılık olmuştur mayamızı bir kaseye alıyoruz bir kepçe yardımı ile 4 kepçe sütümüzden ek edip karıştırıyoruz ve mayamızı sütümüze yavaş yavaş dökerek karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve bir sofra bezi ile bohça üzere saralım.
- Ben köy yoğurdu üzere ekşili yapıyorum o yüzden 1 gün sofra bezine sardığım biçimde bir kenarda bekletiyorum sonraki gün sofra bezinden çıkarıp 1 gün daha buzdolabında bekletiyorum bu kademelerden sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Ev İmali Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












