Ev Yapımı Yoğurt

Ev İmali Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre açık inek sütü
  • 1 litre açık manda sütü
  • Hazırda varsa maya yoksa süt aldığınız yerde maya alabilirsiniz

Ev Üretimi Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye inek ve manda sütünü koyuyoruz ve ocağa alıyoruz tencerenin tabanı tutmasın diye orta ara kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayan sütümüzün altını kısalım.
  3. 5 dakika daha kaynatıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz sütümüzün ılık olmasını bekliyoruz orta ara karıştırarak ılık olmasını sağlayabiliriz.
  4. Ben sütümüzden buharın çıkmadığını görmeye başlayınca sütümün ılık olduğunu anlayabiliyorum olağan sizler serçe parmağınız ile denetim edebilirsiniz.
  5. Dayanabilecek sıcaklıkta ise sütümüz ılık olmuştur mayamızı bir kaseye alıyoruz bir kepçe yardımı ile 4 kepçe sütümüzden ek edip karıştırıyoruz ve mayamızı sütümüze yavaş yavaş dökerek karıştıralım.
  6. Tencerenin kapağını kapatalım ve bir sofra bezi ile bohça üzere saralım.
  7. Ben köy yoğurdu üzere ekşili yapıyorum o yüzden 1 gün sofra bezine sardığım biçimde bir kenarda bekletiyorum sonraki gün sofra bezinden çıkarıp 1 gün daha buzdolabında bekletiyorum bu kademelerden sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Ev İmali Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Perde Pilavı
İçli Köfte
Hazır Yufkayla Sarıyer Böreği Tarifi
Çedar Peynirli Soslu Tost Ekmekli Fırında Köfte
Yoğurtlu Meze
Airfryer Tavuk Kanat
Hdabla | © 2025 |