Ev Yapımı Yoğurt

Ev Üretimi Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg çiğ süt
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt(oda ısısında)

Ev Üretimi Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütümüzü derin bir tencereye alalım.
  2. Ara orta karıştırarak kaynamaya bırakalım kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım.
  3. Sütün içerisindeki suyun buharlaşıp çıkması için kepçe ya da kaşık yardımıyla sütünüzü havalandırarak karıştıralım.
  4. Ocağın altını kapatıp sütün ılınmasını bekleyelim.
  5. Serçe parmağınızla sütün sıcaklığını denetim edelim. (eğer parmağınızı 8 saniye sütün içerisinde tutabiliyor ve sonrasında sütün sıcaklığı parmağınızı yakıyorsa olmuş demektir. ).
  6. Maya için 3-4 yemek kaşığı yoğurdun içerisine sütten birkaç kaşık dökelim mayamız ılınsın.
  7. Güzelce karıştırıp sütümüzün içerisine döktükten sonra bir kaç defa karıştıralım. Tencerenin üzerine buharlaşıp sulanmaması için süzgeç kapatalım. Bir bezle de örtelim.
  8. Kaplara bölüştürüp üzerini örtün. 5-6 saat bu formda üzeri hiç açılmadan bekletelim(ben bir tencere içerisinde yaptım).

Not:süre sonunda yoğurtlarınız tutmuşsa ağızları açık bir halde oda sıcaklığana gelmesini bekleyin. Sonrasında buzdolabına kaldırın. Bir gün ağzı açık biçimde dolapta bekletin. Afiyet olsun.

Not: konutta yoğurt mayalanması 4-6 saat sürer.

Not: 1 litre süt için ortalama 1 yemek kaşığı yoğurt mayası (önceden yapılmış yoğurt) kafidir.

Ev Üretimi Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Köftesi
Diyet Sebze Sote
Tavuk Ciğeri Kavurması
Mercimekli Bükme (Afyon Yöresinden)
Baton Yaş Pasta
San Sebastian Cheescake
Hdabla | © 2025 |