Ev Yapımı Waffle

Ev Üretimi Waffle Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı süt (200ml-1 bardak)
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un(kontrollü ekleyelim pankek hamuru kıvamında olucak)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Muz
  • Çilek
  • En üste eritilmiş çikolata

Ev Üretimi Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabartma tozu ,vanilya ,un hariç gereçler bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır, kuru materyaller ek edilir.
  2. Sos sıkma şişesine ek edilir sos sıkma şişesi yoksa kepçe yardımı ile de olabilir.
  3. Önceden ısıtılmış yapışmaz krep tavası ya da öbür bir tavada ince ince sıkılarak üst tarafı göz göz olunca tavadan alınır.
  4. Servis edeceğimiz tabağa aldığımız hamurlarların üzerine muz ,çilek (arzu’yu bağlı meyveler) ek edilir .
  5. Üzerine benmari adabı erittiğimiz çikolata gezdirilerek servis edilir ben nutella erittim paket çikolata kullanıla bilinir.
  6. En üste isteğe bağlı fındık kırığı antep fıstığı üzere süslemelerde yapılabilir.

Ev Üretimi Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahmacun Harcı
Semizotlu Yoğurtlu Meze
Unlu İrmikli Helva Tarifi (Videolu)
Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir)
Et Haşlama
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |