Ev Yapımı Tereyağlı Tarhana Çorbası

Ev Üretimi Tereyağlı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mesken imali tarhana
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kesim tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber (tatlı yahut acı tercihe göre)
  • Karabiber
  • Tuz

Ev Üretimi Tereyağlı Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve bir kaşık sıvı yağı tencerede eridikten sonra 3 kaşık toz tarhanayı ek edelim.
  2. 1-2 dakika kavuralım sonra 4 bardak suyu yavaşça ek edelim bir taraftan karıştıralım topak topak olmasın diye.
  3. Bir diş sarımsak ve ölçüsünce bir tutam tuz ,bir çay kaşığı kırmızı toz biber ve bir çay kaşığı ucundan karabiber ekleyip kaymaya bırakalım.
  4. Kaynayan tarhanayı ocaktan alıp içindeki sarımsağı çıkarıp blender yarıdımı ile 2 dakika çekelim sonra çıkardığımız sarımsağımızı tekrar tencereye atıp 3 dakika pişirelim.

Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 🍀.

Ev İmali Tereyağlı Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Suyuna Çorba
Taş Kadayıf
Yeşil Elmalı Kereviz Salatası (Videolu)
Fındıklı Şekerpare
Muhteşem Kabaran Focaccia Ekmeği
Kıymalı Sebzeli Makarna (Spagetti )
Hdabla | © 2025 |