Ev Yapımı Tereyağlı Tarhana Çorbası

Ev Üretimi Tereyağlı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı mesken imali tarhana
- 1 diş sarımsak
- 1 kesim tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızı toz biber (tatlı yahut acı tercihe göre)
- Karabiber
- Tuz
Ev Üretimi Tereyağlı Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve bir kaşık sıvı yağı tencerede eridikten sonra 3 kaşık toz tarhanayı ek edelim.
- 1-2 dakika kavuralım sonra 4 bardak suyu yavaşça ek edelim bir taraftan karıştıralım topak topak olmasın diye.
- Bir diş sarımsak ve ölçüsünce bir tutam tuz ,bir çay kaşığı kırmızı toz biber ve bir çay kaşığı ucundan karabiber ekleyip kaymaya bırakalım.
- Kaynayan tarhanayı ocaktan alıp içindeki sarımsağı çıkarıp blender yarıdımı ile 2 dakika çekelim sonra çıkardığımız sarımsağımızı tekrar tencereye atıp 3 dakika pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 🍀.
Ev İmali Tereyağlı Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






