Ev Yapımı Tarhana
Ev İmali Tarhana Tanımı İçin Malzemeler
- 3,5 kg süzme yağlı yoğurt
- 3 kg tarhana unu
- 1 kg olağan buğday unu
- 1 kg kuru soğan
- 1 kg yeşil biber
- 1.5 kg kırmızı kapya biber
- 2 kg domates
- 1 demet maydanoz
- 1 demet nane
- 1 demet dereotu
- 10 adet iri sarımsak
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kekik
- İstediğinize nazaran tuz
Ev İmali Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün sebzelerimizi çok ince olacak halde robottan çekiyoruz.
- Geniş ve büyük bir tencere yada öbür bir kaba robottan çektiğimiz tüm gereçleri alıyoruz.
- Daha sonrasında üzerine süzme yoğurdumuzu ve tarhana unu ve unumuzu ekliyoruz.
- Ardından baharatlarımızı ekliyor ve tuzunu bakarak ayarlıyoruz.
- Karıştırma kabımızı nekadar büyük tutarsak okadar düzgün zira 3 günlük bir ekşitme sürecinde fermente olan gereçler kabarma yapabiliyor.
- Bu karşımı çok hoş bir biçimde yoğurmamız karıştırmamız lazım.
- Ardından tarahanamızı ekşitmek için 3 gün dinlendiriyoruz.
- Dinlendirme evresinde daima karıştırmamız gerekiyor. Günde 6 7 kez karıştırmak lazım 3 gün bu biçimde devam edelim.
- 3 günün sonunda sabahın erken saatlerinde (ben 6da yapıyorum bu işlemi) hiç kullanmadığımız pak bir çarşaf yada sofra örtüsü olabilir. Güneşli bi yere seriyoruz.
- Tarhanamızı yemek kaşığı yardımıyla bi kaşık alarak örtünün üzerine döküyoruz.
- Döktüğümüz her tarhanayı yatsı halde düzeltiyoruz ortalarda boşluk olacak formda birbirine yapıştırmadan tüm tarhanımızı kaşıkla döküyoruz.
- Bu süreç sonrasında 2 -3 saat tarhananın kendini çekmesini bekliyoruz ortalarda denetim ediniz.
- Kendini çeken tarhanayı bilakis çevirip birde otarafını kurutuyoruz bu bu süreç çok katı kupkuru olmayacak nemli formda yapılacak.
- İki tarafıda birebir formda olan nemli olan tarhanamız elimizle ufalamaya başlıyoruz.
- Daha sonrasında bakır yada çelik kevgirden elimizle eliyoruz tarhanamızı elediğimiz tarhanayı tepsilere koyarak 1 hafta kurutuyoruz sonrasında cam bi kavanozda saklayabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Ev Üretimi Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










