Ev Yapımı Sokak Simidi

Ev Üretimi Sokak Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kurumaya
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı tereyağ
  • 1.5 su bardağı ılık su

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • Kavrulmuş susam

Ev Üretimi Sokak Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce simidi batırmak için pekmezli karışımı hazırlayalım.
  2. Yarım çay bardağı su, 1 çay bardağı pekmez, güzelce çırpalım bir kenarda hazır dursun.
  3. Unu yoğurma kabına alıp, ortasını açalım maya, şeker, tuzu, tereyağını ve ılık suyu ekleyip karıştıralım, güzelce yoğuralım. Düzgünce yoğurup hamuru toparlayalım. Üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalansın.
  4. Tezgahı hafif unlayıp hamuru 8 kesime bölüp yuvarlayarak 70 santim kadar şerit yapalım, şeridi tekrar ikiye katlayıp iki başından kıvırıp birleştirelim, pekmezli karışıma batıralım ondan sonrada susama çokça bulayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  5. Isıtılmış fırında 250 derecede 15 dakika pişirelim çıtır simidimiz hazır sıcak sıcak yeyiniz. Afiyet olsun 💜 Kanalıma abone olmayı unutmayın 💜

Ev İmali Sokak Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acı – Tatlı Soslu Tavuk (Soyasız)
Antakya Tepsi Kebabı
Bayatlamayan Çok Gevrek Tuzlu Kurabiye
Nefis Makarna Salatası
Mercimek Köftesi
Yoğurtlu Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |