Ev Yapımı Pizza Kurabiye
Ev Üretimi Pizza Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-3,5 su bardağı un
Baharatları;
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) adet ince rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı ince rendelemiş kuru soğan
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı fesleğen (isteğe bağlı)
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı pul biber
Üzerine;
- Çörek otu
- Yumurta akı ve sarısı
Ev İmali Pizza Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alalım. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, sirke, toz şeker, tuz, salça, mahlep ve yumurta sarısını ekleyelim ve karıştıralım.
- Arkasından baharatlarını be kabartma tozunu da ekleyelim. Unu eleyerek azar azar denetimli bir halde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru dörde bölüp oklava ile düzleştirelim. Kalın yani serçe parmak kalınlığından biraz daha az olmalıdır. Bir bardak yahut kavanoz ağzı ile yuvarlak biçimler verelim. İçi yağlanmış yahut içine fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
- Bir yumurta kıralım akı ve sarısı ile düzgünce karıştıralım. Tepsiye dizdiğimiz yuvarlak elde ettiğimiz kurabiyelerin üzerine bir fırça yardımıyla sürelim. Çörek otunu serpelim.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Üzeri hafif kızarınca fırından çıkarabiliriz.
- Soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra servis edelim.
Afiyet olsun.
Ev Üretimi Pizza Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











