Ev Yapımı Makarna

Ev İmali Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı buğday unu
  • 2 adet yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Ev Üretimi Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kullanacağımız unu pak bir tabana döküp ortasını açıp yumurtalarınızı kırın.
  2. Üstüne su, tuzu ek edip güzelce karıştırın.
  3. Hamur sıkıntı toparlanabilir hatta dağılma olabilir bunun için biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  4. Buğday unu olduğu için sert bir hamur elde etmiş olucaz.
  5. 5-10 dk hamuru dinlendirin.
  6. Daha sonra pak bir tabanda hamuru açıp istediğiniz biçimde kesebilirsiniz. Püf noktası hamuru ne kadar çok yoğurursanız o kadar hoş olur.
  7. Kesme sürecin yaptıktan sonra kesinlikle kullandığınız unla geniş bir tepsiye koyup serin yerde kurumasını bekleyin.
  8. Pişirme evresi kaynar suda 10-15 dk ortası haşlayın üzerine kaşar peynir rendesi yada dilediğiniz üzere yapabilirsiniz afiyet olsun.

Ev Üretimi Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Kapya Biberli Domates Sosu (Kahvaltılık Ve Et Yemekleri)
Cevizli Damla Çikolatalı Kurabiye
Dondurucudan Pişirdiğim Patatesli Taze Bamya Yemeği
Kedidili Trileçe
Cennet Hurmalı Brownie
Kakaolu İrmik Tatlısı
Hdabla | © 2025 |