Ev Yapımı Lor Peyniri

Ev Üretimi Lor Peyniri Tanımı İçin Malzemeler
- 5 litre süt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 su bardağı yoğurt
Ev Üretimi Lor Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütümüzü tülden süzüp pişirmek için ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca üzerindeki kaymağını alıp çırpılmış yoğurt ve tuzu içine koyup karıştırın.
- Kaynayan süt 5 dk daha kaynayınca süzgeçin üzerinden suyunu süzelim.
- Bu biçimde 2 saat ağzını kapatıp bekletelim.
- Dolaba koymak için ağzı kapaklı bir kaba küçük küçük kesip koyalım ve dolaba kaldırabilirsiniz.Afiyet olsunn:).
Ev Üretimi Lor Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


