Ev Yapımı Lor Peyniri

Ev Üretimi Lor Peyniri Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı yoğurt

Ev Üretimi Lor Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütümüzü tülden süzüp pişirmek için ocağa alıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca üzerindeki kaymağını alıp çırpılmış yoğurt ve tuzu içine koyup karıştırın.
  3. Kaynayan süt 5 dk daha kaynayınca süzgeçin üzerinden suyunu süzelim.
  4. Bu biçimde 2 saat ağzını kapatıp bekletelim.
  5. Dolaba koymak için ağzı kapaklı bir kaba küçük küçük kesip koyalım ve dolaba kaldırabilirsiniz.Afiyet olsunn:).

Ev Üretimi Lor Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Pazı Dolması
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği
Kefirli Smoothie (Videolu)
Kadayıflı Muhallebi
Tiramisu Kek
Lokanta Usulü Tavuk Haşlama
Hdabla | © 2025 |