Ev Yapımı Limonata
Ev İmali Limonata Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 çay kaşığı zerdeçal (altın sarısı renk verir)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 litre soğuk su (5 su bardağı)
- 5-6 taze nane yaprağı ya da fesleğen yaprağı
Ev İmali Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limon ve portakal beyaz sirkeli suda 15 dakika bekletilir (kalıntılarından arındırmak için) daha sonra suyla yıkanır.
- Ardından, meyveler 1,5-2 saat boyunca buzluğa konulur. Bu, kabukları sertleştirir ve rendelemeyi kolaylaştırır. (2 saatten fazla bekletmek meyvenin yapısını değiştirebilir. ).
- Meyveler buzluktan çıkarılır rendelenir. (çok derinden değil acılık katar).
- Şeker ve kabuklar yeterlice yoğrulur (aroma vermesi için). 10 dakika dinlendirilir.
- 5. Limon ve portakal suyu sıkılıp eklenir, güzelce karıştırılır.
- Zerdeçal eklenir.
- Ardından soğuk su eklenir.
- En son fesleğen, nane konulur. (fesleğen yaprakları🌿 yavaşça avuç içinde ezilir karışıma eklenirken, aromasını vermesi için karıştırılır).
- Buzdolabında 2 saat kadar soğutulur ortada karıştırılır. Müddet sonunda fesleğen yaprakları alınır süzülür servis edilir.
Her fazla gelen 1 bardak suya karşılık:
→ yaklaşık yarım limon suyu
→ 1 yemek kaşığı şeker eklenir
Afiyet olsun 🩷
Ev İmali Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













