Ev Yapımı Limonata

Ev İmali Limonata Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (altın sarısı renk verir)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 litre soğuk su (5 su bardağı)
  • 5-6 taze nane yaprağı ya da fesleğen yaprağı

Ev İmali Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limon ve portakal beyaz sirkeli suda 15 dakika bekletilir (kalıntılarından arındırmak için) daha sonra suyla yıkanır.
  2. Ardından, meyveler 1,5-2 saat boyunca buzluğa konulur. Bu, kabukları sertleştirir ve rendelemeyi kolaylaştırır. (2 saatten fazla bekletmek meyvenin yapısını değiştirebilir. ).
  3. Meyveler buzluktan çıkarılır rendelenir. (çok derinden değil acılık katar).
  4. Şeker ve kabuklar yeterlice yoğrulur (aroma vermesi için). 10 dakika dinlendirilir.
  5. 5. Limon ve portakal suyu sıkılıp eklenir, güzelce karıştırılır.
  6. Zerdeçal eklenir.
  7. Ardından soğuk su eklenir.
  8. En son fesleğen, nane konulur. (fesleğen yaprakları🌿 yavaşça avuç içinde ezilir karışıma eklenirken, aromasını vermesi için karıştırılır).
  9. Buzdolabında 2 saat kadar soğutulur ortada karıştırılır. Müddet sonunda fesleğen yaprakları alınır süzülür servis edilir.

Her fazla gelen 1 bardak suya karşılık:

→ yaklaşık yarım limon suyu

→ 1 yemek kaşığı şeker eklenir

Afiyet olsun 🩷

Ev İmali Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Barbunya ( Tam Mevsiminde Enfes )
Hızlı Pişi
Biberli Ekmek
Kabarmalara Doymayan Poğaça Tarifi
Ailecek İçilebilen Sütlü Brokoli Çorbası (Ben Bebeğim İçin Yaptım)
İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |