Ev Yapımı Limonata

Ev Üretimi Limonata Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım portakal
- 2 adet limon
- 2,5 su bardağı şeker
- 10 su bardağı su
- 2 modül limon tuzu
Ev Üretimi Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım portakal ve 2 limon güzelce yıkandıktan sonra buzlukta dondurulur.
- Donan limon ve portakal buzluktan çıkarılınca 5 dk bekledikten sonra dilimlenir.
- Dilimlenen limon ve portakal doğrayıcıya konur ve üzerine şeker eklenir. Doğrayıcı ile güzelce parçalanır.
- Su ve parçalanan meyveler bir kaba konur. Üzerine limon tuzu eklenir yeterlice karıştırılır.
- Başka bir kaba süzgeç konur ve üzerine süzmek için pak bir tülbent konur.
- Tülbente azar azar sulu karışım eklenerek kaşıkla ezdirilir ve tülbent sıkılarak düzgünce aroması çıkarttırılır.
- Hepsini süzdükten sonra cam şişe içinde 1 hafta dolapta koruma ederek tüketebilirsiniz. Çalkalayarak içiniz.
Not:Daha fazla ölçü yapmak isterseniz her meyve başına 1 su bardağı şeker, her meyve başına 4 su bardağı su ölçülerini kullanabilirsiniz.
Ev İmali Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







