Ev Yapımı Limonata

Ev Üretimi Limonata Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım portakal
  • 2 adet limon
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 10 su bardağı su
  • 2 modül limon tuzu

Ev Üretimi Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım portakal ve 2 limon güzelce yıkandıktan sonra buzlukta dondurulur.
  2. Donan limon ve portakal buzluktan çıkarılınca 5 dk bekledikten sonra dilimlenir.
  3. Dilimlenen limon ve portakal doğrayıcıya konur ve üzerine şeker eklenir. Doğrayıcı ile güzelce parçalanır.
  4. Su ve parçalanan meyveler bir kaba konur. Üzerine limon tuzu eklenir yeterlice karıştırılır.
  5. Başka bir kaba süzgeç konur ve üzerine süzmek için pak bir tülbent konur.
  6. Tülbente azar azar sulu karışım eklenerek kaşıkla ezdirilir ve tülbent sıkılarak düzgünce aroması çıkarttırılır.
  7. Hepsini süzdükten sonra cam şişe içinde 1 hafta dolapta koruma ederek tüketebilirsiniz. Çalkalayarak içiniz.

Not:Daha fazla ölçü yapmak isterseniz her meyve başına 1 su bardağı şeker, her meyve başına 4 su bardağı su ölçülerini kullanabilirsiniz.

Ev İmali Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna Salatası
Tartışmasız Bir Lezzet Fırında Kaşarlı Patates
Tavuklu Kıtır Ekmekli Taşımalık Kavanoz Tarifi
Kırmızı Mercimekli Pancar Çorbası (Hem Rengi Hem Vitamini Süper)
Lahanalı Poğaça
Patatesli Tavuklu Patlıcan Yemeği
Hdabla | © 2025 |