Ev Yapımı Lahmacun

Ev Üretimi Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 kg un
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 konserve domates suyu
  • 3-4 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarim yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • (isteğe nazaran kuyruk yağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı)

Ev İmali Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun hazırlanışı: Yoğurma kabına su ve mayayı ekleyerek eritin.
  2. Sıvı yağ, süt, tuz ve azar azar unu ekleyerek yoğurun.
  3. Hamur yumuşak lakin ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır
  4. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. İç harcın hazırlanışı: Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayın.
  6. Kıymayı bir kaba alın, ince doğranmış soğan, sarımsak, biberler ve maydanozu ekleyin.
  7. Domates suyu, kuyruk yağ, salçalar, baharatlar ve tereyağı da ekleyerek yeterlice yoğurun.
  8. Lahmacunun şekillendirilmesi ve pişirilmesi: Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve tekrar 15 dakika mayalandırın
  9. Un serpilmiş tezgahta bezeleri ince açın.
  10. Açtığınız hamurların üzerine 2 yemek kaşığı kıymalı harç sürün. 1
  11. Fırında pişirme: evvelden ısıtılmış 200°c fırında 5-6 dakika pişirin. 1
  12. Sac pişirme: 5 dakika pişirin.

Ev İmali Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Poğaça
Bol Köpüklü Soğuk Kahve
Nohuttan Lezzetli Atıştımalık
Kıymalı Kabak Yemeği
Ispanaklı Çıtır Börek
Çikolata Damlalı Nescafeli Kek
Hdabla | © 2025 |