Ev Yapımı Kayısı Suyu
Ev Üretimi Kayısı Suyu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo kayısı
- 5 litre su
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
Ev Üretimi Kayısı Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini ayıklayalım.
- İkiye ayırıp kaynatacağımız tencereye dolduralım.
- Üzerine suyunu ekleyelim.
- 25- 30 dakika kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Yumuşayan kayısıları blenderdan geçirelim.
- Süzgeçten geçirip süzelim. Tekrar tencereye suyunu koyalım.
- Şekerini ve limon suyunu ekleyip 5 dk kaynatalım. Orta ara karıştıralım.
- Kayısı suyu sıcakken kavanozlara doldurup sıkıca kapaklarını kapatalım.
- Soğuyana kadar bekletip sonra kilere kaldırabiliriz. Afiyet olsun.
Ev İmali Kayısı Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







