Ev Yapımı Hamburger
Ev Üretimi Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Karamelize soğan için;
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sirke
Hamburger için;
- Küçük uzunluk hamburger ekmeği
- 1 adet domates
- 4-5 yaprak marul
- 5-6 adet kornişon turşusu
- Cheddar peyniri
- 500 gram dana döş kıyma
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı karbonat
Ev İmali Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce karamelize soğanı hazırlamak için soğanımızı piyazlık doğruyoruz.
- Yağı tavaya alıp en küçük kısımda ısıttıktan sonra soğanı ekleyerek kısık ateşte 10 dakika suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra şekeri ekleyip biraz çevirdikten sonra tuz, karabiber ve sirkeyi ekleyip ocağın altını açıp altın sarısı rengini alana kadar karıştırıyoruz.
- Soğanlar yanmadan kapatıp gerecimizi tabağa alabiliriz.
- Hamburger etimiz için kıyma, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve karbonatı bir kaba alıp düzgünce yoğuruyoruz.
- Yoğurulan eti 6 eşit kesime ayırarak top haline getirip meskende bulunan buzdolabı poşeti yardımıyla genişleterek köfte haline getiriyoruz.
- Daha evvelce ısıtılan 180 derece fırına köftelerimizi ekleyerek 10 dakika sonra çevirip sonraki 10 dakikanın sonunda cheddar peynirlerimizi köftelerin üstüne ekliyoruz ve 2 dakika daha fırında bırakıyoruz.
- Döküm tava ya da olağan tavada yapmak isteyenler, tavayı 10 dakika yüksek ateşte ısıttıktan sonra köftenin birinci yüzünü 2,5 öteki yüzünü 2 dakika ısıtarak üzerine cheddar ekleyip erittikten sonra tavadan alabilir.
- Hamburger ekmeğimizi açarak alt ve üstüne istediğimiz sosları sürdükten sonra en alttan sırasıyla marul, domates, turşu, pişen köftemiz ve karamelize edilen soğanı dizerek kapatıyoruz.Afiyet olsun🤗.
Ev İmali Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














