Ev Yapımı Domates Sosu (Konserve)
Ev Üretimi Domates Sosu (Konserve) Tanımı İçin Malzemeler
- 20 kg domates
- ½ çay fincanı zeytinyağı
- ½ çay fincanı ayçiçek yağı
- Kaya tuzu
Ev Üretimi Domates Sosu (Konserve) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domateslerin kabuklarını soydum (kabuklarını atmadım, salça yapmak için ayırdım 💡).
- Domatesleri robottan geçirip büyük tencerede kaynattım.
- Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri aldım (konserve şişelerinde gaz yapmaması için çok değerli ✅).
- Kaynama bitimine yarım saat kala yağları ve tuzu ekledim.
- Hazır olan sosu kaynar kaynar steril kavanozlara doldurdum, aykırı çevirip vakumladım.
Ev İmali Domates Sosu (Konserve) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







