Ev Yapımı Çilek Ve Muzlu Rulo Pasta

Ev İmali Çilek Ve Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet oda ısısında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu
  • Yarım paket vanilin

Kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 100 gram beyaz pul çikolata
  • Yarım kutu krema

Bardak ölçüm 200 ml lik su bardağıdır.

İçi için;

  • Çilek
  • Muz

Süslemek için;

  • Damla çikolata
  • Fındık parçaları
  • Çilek

Ev Üretimi Çilek Ve Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 adet oda ısısında yumurta ve 1 su bardağı şeker derin bir kabın içerisinde 4-5 dakika çırpılır.
  2. 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenip çırpılır.
  3. 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu, yarım paket vanilin elenerek eklenir.
  4. El çırpıcısıyla hamuru fazla söndürmeden karıştırılır.
  5. Fırın tepsisine, fırın kağıdı yerleştirilip, hamur dökülür.
  6. Spatula ile eşit yayılır.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecede alt üst ayarda fırında, 15 dakika da pişirilir.
  8. Herkesin fırını tıpkı pişirmeyebilir, üzeri hafif pembeleşince fırından alın.
  9. Pandispanya soğuyunca öbür bir fırın kağıdının üzerine karşıt çevirip, pandispanyanın üzerindeki kağıdı çıkarın. Kenarlarını incecik kesip düzeltebilirsiniz.
  10. Krema hazırlanışı: sütü, unu, buğday nişastası ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
  11. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  12. Pişen muhallebiyi ocaktan alın, pul çikolataları ekleyip eritin, oda ısısına gelene kadar soğutun, üzerini streçleyin.
  13. Soğuyan muhallebiye vanilya, şanti ve kremayı ekleyip mikser ile çırpın. 1 gece buzdolabında beklerse çok daha hoş oluyor.
  14. Pandispanyanın üzerine kremanın yarısını ( yarısını da pastayı sıvamak için kullanın) düzgünce yayın.
  15. Pasta kekini 3 eşit kesime uzunlamasına kesin.
  16. Parçaların ortasına kremayı sürün ve dilediğiniz meyve ya da çikolata modüllerini ekleyebilirsiniz.
  17. Ben çilek ve muz ekledim.
  18. Sardığınız birinci ruloyu ikinci modülün içine koyup tekrar sarın.
  19. Diğerini de etrafına sarıyoruz.
  20. Son olarak kalan kremayı üzerine sürüp form veriyoruz ve dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
  21. Ben çilek ve çikolata modülleri ekledim.
  22. Buzdolabında biraz dinlendirip tüketebilirsiniz.

Ev Üretimi Çilek Ve Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubaili İncir Dolması
Biber Dolması
Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı
Düdüklüde Yeşil Fasülye
Mayalı Tuzlu Kurabiye
Kinoalı Salata
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet