Ev Yapımı Çilek Ve Muzlu Rulo Pasta

Ev İmali Çilek Ve Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu
- Yarım paket vanilin
Kreması için;
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 100 gram beyaz pul çikolata
- Yarım kutu krema
Bardak ölçüm 200 ml lik su bardağıdır.
İçi için;
- Çilek
- Muz
Süslemek için;
- Damla çikolata
- Fındık parçaları
- Çilek
Ev Üretimi Çilek Ve Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 adet oda ısısında yumurta ve 1 su bardağı şeker derin bir kabın içerisinde 4-5 dakika çırpılır.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenip çırpılır.
- 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu, yarım paket vanilin elenerek eklenir.
- El çırpıcısıyla hamuru fazla söndürmeden karıştırılır.
- Fırın tepsisine, fırın kağıdı yerleştirilip, hamur dökülür.
- Spatula ile eşit yayılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede alt üst ayarda fırında, 15 dakika da pişirilir.
- Herkesin fırını tıpkı pişirmeyebilir, üzeri hafif pembeleşince fırından alın.
- Pandispanya soğuyunca öbür bir fırın kağıdının üzerine karşıt çevirip, pandispanyanın üzerindeki kağıdı çıkarın. Kenarlarını incecik kesip düzeltebilirsiniz.
- Krema hazırlanışı: sütü, unu, buğday nişastası ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
- Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alın, pul çikolataları ekleyip eritin, oda ısısına gelene kadar soğutun, üzerini streçleyin.
- Soğuyan muhallebiye vanilya, şanti ve kremayı ekleyip mikser ile çırpın. 1 gece buzdolabında beklerse çok daha hoş oluyor.
- Pandispanyanın üzerine kremanın yarısını ( yarısını da pastayı sıvamak için kullanın) düzgünce yayın.
- Pasta kekini 3 eşit kesime uzunlamasına kesin.
- Parçaların ortasına kremayı sürün ve dilediğiniz meyve ya da çikolata modüllerini ekleyebilirsiniz.
- Ben çilek ve muz ekledim.
- Sardığınız birinci ruloyu ikinci modülün içine koyup tekrar sarın.
- Diğerini de etrafına sarıyoruz.
- Son olarak kalan kremayı üzerine sürüp form veriyoruz ve dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
- Ben çilek ve çikolata modülleri ekledim.
- Buzdolabında biraz dinlendirip tüketebilirsiniz.
Ev Üretimi Çilek Ve Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





