Ev Yapımı Çemen

Ev İmali Çemen Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı çemen unu
  • 1 su bardağı toz biber
  • 1-2 su bardağı haşlanmış tavuk suyu
  • 1 paket haşlanmış tavuk (robottan geçmiş)
  • Yarım kase sarımsak
  • 1 kase çekilmiş ceviz

Ev Üretimi Çemen Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel haşlanmış tavuk suyumuzu bir kenara alıyoruz o bekliyor.
  2. Daha sonra çemen unumuzu ,toz biber ,karabiber karışımını elekten geçirerek eliyoruz topaklamaması için un eler üzere eliyoruz.
  3. Daha sonra birazcık tavuk suyumuzu ekliyoruz ve kaşık ile karıştırıyoruz .
  4. Sonra sarımsağımızı ekliyoruz ,bir daha karıştırıyoruz ,daha sonra kalan tavuk suyumuzu da azar azar ekliyoruz.
  5. Kıvamına gelene kadar ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  6. İsterseniz elinizle yoğurun isterseniz kaşık ile karıştırınız.
  7. Kıvamını aldıktan sonra bir kase cevizimiz ile robottan geçen tavuğumuzu içerisine ekliyoruz ,tekrar karıştırıyoruz ve kıvamını alan çemenimiz servise hazır afiyet olsun.

Ev Üretimi Çemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik 2 Malzemeli Kayısı Tatlısı
Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı
Kral Tacı Kuzu Kaburga
Sebzeli Makarna
Haşhaşlı Çörek
Kıymalı Tepsi Böreği
Hdabla | © 2024 |