Ev Yapımı Burma Baklava Tarifi

Ev Üretimi Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- Aldığı kadar un
Açmak için :
- Yeterince buğday nişastası
İç harcı için :
- İsteğe bağlı ceviz içi
- Fıstık
- Badem
- Fındık
Üzeri için:
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için :
- 6,5 su bardağı şeker
- 6,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Ev İmali Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt, sirke alınır karıştırılır, denetimli un eklenir,limon suyu,tuz kabartma tozu da eklenir kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır, nişastayla açabildiğiniz kadar ince açılır.
- Fotoğraftaki üzere robottan geçirilen ceviz içi eşit halde sepelenir kenarlardan içe hakikat bükülür oklavayla dolayıp rulo formunda iki taraftan uç kısımdan ortaya elimizle yavaşça büzülür, oklava çıkarılır.
- Bıçak yardımıyla 2 parmak kalınlığında kesilir yağlanmış tepsiye dizilir.Aynı süreç her bezeye yapılır.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ, tereyağ alınır ocakta kızdırılır kepçe yardımıyla tepsiye gezdirilir.
- 180 derece fırında denetimli kızarana kadar pişirilir.
- Uygun bir tencereye şeker, su alınır karıştırılır 1 dilim limon eklenir kaynamaya başlayınca orta harlı ocağa alınır kaynamaya bırakılır kaynamaya başlayınca 15 dk yahut 20 dk daha kaynatıp ocaktan alınır.
- Şerbet sıcak baklava soğuk olacak biçimde şerbetin yarısı tepsiye eşit halde kepçe yardımıyla gezdirilir.
- Şerbet biraz çeksin öbür yarısınıda gezdirip 3 yahut 4 saat bekletilir.
- Baklava servise hazır isteğe bağlı üzerine antep fıstığıyla süsleyip servis yapılır afiyet olsun. ⚘.
Not: baklava hamuruna sirke, limon suyu katmamın sebebi çıtır olması içindir.
Ev Üretimi Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









