Ev Yapımı Burma Baklava Tarifi

Ev Üretimi Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un

Açmak için :

  • Yeterince buğday nişastası

İç harcı için :

  • İsteğe bağlı ceviz içi
  • Fıstık
  • Badem
  • Fındık

Üzeri için:

  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için :

  • 6,5 su bardağı şeker
  • 6,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Ev İmali Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt, sirke alınır karıştırılır, denetimli un eklenir,limon suyu,tuz kabartma tozu da eklenir kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
  2. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır, nişastayla açabildiğiniz kadar ince açılır.
  3. Fotoğraftaki üzere robottan geçirilen ceviz içi eşit halde sepelenir kenarlardan içe hakikat bükülür oklavayla dolayıp rulo formunda iki taraftan uç kısımdan ortaya elimizle yavaşça büzülür, oklava çıkarılır.
  4. Bıçak yardımıyla 2 parmak kalınlığında kesilir yağlanmış tepsiye dizilir.Aynı süreç her bezeye yapılır.
  5. Uygun bir tavaya sıvı yağ, tereyağ alınır ocakta kızdırılır kepçe yardımıyla tepsiye gezdirilir.
  6. 180 derece fırında denetimli kızarana kadar pişirilir.
  7. Uygun bir tencereye şeker, su alınır karıştırılır 1 dilim limon eklenir kaynamaya başlayınca orta harlı ocağa alınır kaynamaya bırakılır kaynamaya başlayınca 15 dk yahut 20 dk daha kaynatıp ocaktan alınır.
  8. Şerbet sıcak baklava soğuk olacak biçimde şerbetin yarısı tepsiye eşit halde kepçe yardımıyla gezdirilir.
  9. Şerbet biraz çeksin öbür yarısınıda gezdirip 3 yahut 4 saat bekletilir.
  10. Baklava servise hazır isteğe bağlı üzerine antep fıstığıyla süsleyip servis yapılır afiyet olsun. ⚘.

Not: baklava hamuruna sirke, limon suyu katmamın sebebi çıtır olması içindir.

Ev Üretimi Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Filetosundan Hızlı Tabaka
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Yulaflı Omlet
Ağızda Eriyen Bisküvi Topları
Sütlü Şerbetli Tatlı
Soğuk Baklavaya Rakip Pasta
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Derin Dondurucu İçin Pizza (Videolu)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.