Ev Yapımı Bulyon

Ev İmali Bulyon Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kereviz
- 1 kısım pırasa
- 2 adet soğan
- Bol sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1/4 (çeyrek) brokoli
- 1/4 (çeyrek) karnabahar
- Kereviz yaprağı
- Tuz
- Acıbiber
- Et suyu
- Önceden haşlanmış kemik eti (ufak kesimlere ayrılmış)
- İsteğe nazaran baharat
- Zeytinyağı
Ev İmali Bulyon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zerzevatları pişme müddetine nazaran doğrayalım,(ufak doğramaya gerek yok, sonrasında blendirdan geçireceğiz).
- Tavaya zerzevat oranına nazaran zeytinyağını ek ediniz. Zerzevatları pişirme sırasına nazaran yağda kavurmaya başlayın. Çok pişmesine gerek yok.
- Kavrulmuş sebzelerin üzerine et suyunu ek ediniz.
- Unutmayın çorba kıvamında olmayacak.
- Bir lapa kıvamı elde etmeye çalışacağız. Et suyu ayarını ona nazaran ayarlarınız.
- Önceden didilmiş etleri ve baharatları da ek ediniz. Ben kendi damak tadıma ve sıhhat açısından güçlü baharatlar tercih ettim(sumak, zerdecal, zencefil, karabiber, pülbiber, tuz).
- Bütün sebzelerin piştiğine emin olduysanız ocağın altını kapatabilirsiniz.
- Pişen harcı biraz soğumaya bıraktıktan sonra randodan geçiriniz. Düzgünce öğütmeye dikkat ediniz.
- Tam olarak soğuduktan sonra isterseniz, büyük buz kalıplarına isterseniz, tepsiye dökünüz, (tepsiye döktükten sonra onları küp haline almak biraz uğraştırdı, kalıp varsa kalıpta yaparsanız daha uygun olur. Silikon küçük tekli kek kalıpları olada bilir).
- Hazırladığınız karışımı buzluğa atınız. Bir gün bekletiniz.
- Buzluktan çıkarıp küçük dilimler olarak kesip, kullanabileceğiniz kesimler halinde tekrar buzluğa atınız. Muhtaçlık duyduğunuzda kullanıma hazır ( üstte da belirttiğim üzere tepsiden çıkarınca kesilmesi için biraz yumuşaması gerek ve bir tık uğraştıriyor)
Afiyet olsun – şifa olsun.
Ev Üretimi Bulyon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



