Ev Yapımı Baklava
Ev Üretimi Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2 damla limon suyu
Son olarak üzerine gezdirmek için;
- 250 grm tereyağı yahut margarin (ben margarin kulandım)
Ev Üretimi Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur gereçlerini bir kaba alıyoruz.
- Bütün malzemeyi kaba koyduktan sonra azar azar unu ekleyelim.
- Hamurumuzu yoğuralım yoğurulma hamurumuz kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
- Hazır olan hamuru 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu 18 beze ye ayırıp nişasta yardımıyla açmaya başlayalım 3 kat olarak ortalarına nişasta sürülerek açalım en alt kata 10 kat açtığımız yufkaları serip cevizimizi serpelim.
- Sonra üst katta sekiz kat açtığımız yufkaları dizelim ,üstüne erittiğimiz tereyağı yahut margarini sörüp fırınlayalım anlayalım.
- Şerbetimizin gereçleri karıştırıp ocağın üstünde alalım. Şerbet kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Baklavamızı 180 derecelik ısıtılmış fırına koyalım.
- Kızarmış birinci sıcağı çıkmış baklavamıza soğuk şerbet dökelim afiyet olsun.
Ev Üretimi Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













