Ev Yapımı Ayran Tarifi

Ev İmali Ayran Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı soğuk su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz (isteğe nazaran ayarlayın)
  • Buz küpleri (isteğe bağlı)

Ev Üretimi Ayran Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurdu derin bir kaba alın.
  2. Yoğurdun topaklanmaması için kaşık yahut çırpıcı ile uygunca karıştırın.
  3. Soğuk suyu azar azar yoğurda ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Karışım ne çok ağır ne de çok sulu olmalı; bardaklara döküldüğünde rahat akacak kıvamda olmalı.
  5. Ayrana tuz ekleyin ve tekrar karıştırın.
  6. Tuz ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
  7. Ayranı bardaklara paylaştırın, isterseniz buz küpleri ekleyerek soğutun.
  8. İsterseniz nane yaprağı yahut pul biber ile sunumunuzu güzelleştirebilirsiniz. Ayranınız hazır, afiyet olsun. :).

Ev Üretimi Ayran Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedidili Pasta
Sodalı Sade Kek
Şambali Tatlısı (Tam Kıvamında)
Pırasalı Börek
Tam Ölçülü Mercimek Köftesi
Kumlu Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |