Ev Pizzası
Ev Pizzası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1/2 (yarım) su bardağı kaynar su
- 1/2 (yarım) su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates sosu için;
- 3 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı şeker
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 8-10 adet mantar
- 1 küçük kase çekirdeği çıkarılmış zeytin
- 1 kase haşlanmış mısır
- Sucuk yahut sosis
Ev Pizzası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaynar su, soğuk süt, zeytinyağı ve şekeri hamuru yoğuracağınız kapta karıştırın.
- Mayayı ekleyin. Karıştırıp 1-2 dk mayanın çözülmesini bekleyin.
- Üzerine unlarınızı ve tuzu ekleyip yoğurun. Un ölçüsü değişebilir. Ele yapışmayacak kadar olduğunda un eklemeyi bırakın. Yoksa hamurunuz sert olacaktır.
- Hamurun üstünü örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın.
- Üzerinde kullanacağınız gereçleri doğrayın.
- Hamurunuzu biraz unla açarak tepsilerinizin boyutuna getirin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru yerleştirin.
- Gerekirse biraz çekiştirerek hamuru güzelce yerleştirin.
- Hamuru evvel domates sosu ile ıslatın.
- Ardından peyniri eşit biçimde üzerine yayın ve öbür tüm gereçleri eşit olacak halde üzerine yerleştirin.
- 190 derece evvelden ısınmış fırında 25-30 dk pişirin.
(bu hamur ölçüsüyle 2 büyük tepsi pizza çıkıyor).
Ev Pizzası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






