Ev Pizzası

Ev Pizzası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı kaynar su
  • 1/2 (yarım) su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Domates sosu için;

  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 8-10 adet mantar
  • 1 küçük kase çekirdeği çıkarılmış zeytin
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • Sucuk yahut sosis

Ev Pizzası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaynar su, soğuk süt, zeytinyağı ve şekeri hamuru yoğuracağınız kapta karıştırın.
  2. Mayayı ekleyin. Karıştırıp 1-2 dk mayanın çözülmesini bekleyin.
  3. Üzerine unlarınızı ve tuzu ekleyip yoğurun. Un ölçüsü değişebilir. Ele yapışmayacak kadar olduğunda un eklemeyi bırakın. Yoksa hamurunuz sert olacaktır.
  4. Hamurun üstünü örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Üzerinde kullanacağınız gereçleri doğrayın.
  6. Hamurunuzu biraz unla açarak tepsilerinizin boyutuna getirin.
  7. Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru yerleştirin.
  8. Gerekirse biraz çekiştirerek hamuru güzelce yerleştirin.
  9. Hamuru evvel domates sosu ile ıslatın.
  10. Ardından peyniri eşit biçimde üzerine yayın ve öbür tüm gereçleri eşit olacak halde üzerine yerleştirin.
  11. 190 derece evvelden ısınmış fırında 25-30 dk pişirin.

(bu hamur ölçüsüyle 2 büyük tepsi pizza çıkıyor).

Ev Pizzası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav (Farklı Lezzet)
Kore Usulü Acılı Mor Lahana Salatası
Tavuklu Sebzeli Pilav
Mavi Haşhaşlı Kurabiye
Fırında Mantarlı Kabak Graten
30 Dakikada Hazır Yumurtalı Taze Fasulye Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |