Ev Mantısı

Ev Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç materyali için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Ev Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamurumuzu yapalım. Un, tuz, yumurta ve su orta sertlikte yoğuralım.
  2. Hamuru 4 eşit kesimde beze yapalım. 10-15 dakika dinlendirelim.
  3. Bezeleri açıp kare kare keselim. İç materyalini koyup uçlarını kapatalım.
  4. 180 derece fırında 20 dakika fırınlayalım.

Not:Biz dondurucu için yaptık siz haşlayıp yiyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Ev Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Popkek
Enfes Limonlu Kek
Rafine Şekersiz Fit Kurabiye
Vişneli Browni Kek (Hazıra Bin Basar)
Etli Nohut Yemeği
Şekli Şahane Mayasız Poğaça
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet