Ev Mantısı

Ev Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç materyali için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Ev Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamurumuzu yapalım. Un, tuz, yumurta ve su orta sertlikte yoğuralım.
  2. Hamuru 4 eşit kesimde beze yapalım. 10-15 dakika dinlendirelim.
  3. Bezeleri açıp kare kare keselim. İç materyalini koyup uçlarını kapatalım.
  4. 180 derece fırında 20 dakika fırınlayalım.

Not:Biz dondurucu için yaptık siz haşlayıp yiyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Ev Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Unsuz Kremasız Kolay Kabak Çorbası
Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar
Mercimek Çorba Sade ve Yağsız
Milföy Simit
Porsiyonluk Pamuk Rulo Muzlu Pasta
Yazın Enfes Tadı Karpuz Suyu
Hdabla | © 2024 |