Ev Mantısı

Ev Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4,5 su bardağı un
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç materyali için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Ev Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hamurumuzu yapalım. Un, tuz, yumurta ve su orta sertlikte yoğuralım.
- Hamuru 4 eşit kesimde beze yapalım. 10-15 dakika dinlendirelim.
- Bezeleri açıp kare kare keselim. İç materyalini koyup uçlarını kapatalım.
- 180 derece fırında 20 dakika fırınlayalım.
Not:Biz dondurucu için yaptık siz haşlayıp yiyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun.
Ev Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



