Ev Mantısı

Ev Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç materyali için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Ev Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamurumuzu yapalım. Un, tuz, yumurta ve su orta sertlikte yoğuralım.
  2. Hamuru 4 eşit kesimde beze yapalım. 10-15 dakika dinlendirelim.
  3. Bezeleri açıp kare kare keselim. İç materyalini koyup uçlarını kapatalım.
  4. 180 derece fırında 20 dakika fırınlayalım.

Not:Biz dondurucu için yaptık siz haşlayıp yiyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Ev Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Börülce Salatası
Midye Dolma
Pudingli Truffle
Yağlı Balık Biber Turşusu
Doya Doya Fit Mücver
Buğday Patlağından Sağlıklı Gofret
Hdabla | © 2024 |