Etsiz Yumurtalı Çiğköfte (El Yoğurması)

Etsiz Yumurtalı Çiğköfte (El Yoğurması) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı isot
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yumurta
- Taze soğan
- Maydanoz
- Öğütülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırımızı toz biber
- Boyutuna nazaran yarım ya da 1 adet limon
Etsiz Yumurtalı Çiğköfte (El Yoğurması) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba 2 su bardağı sıcak su alınır ve içine 2 yemek kaşığı isot atılır.
- Karıştırdıktan sonra üzerine esmer bulgur dökülür ve demlenmesi için 5 dk bekletilir.
- Daha sonra salçalar eklenir ve karıştırılır.
- Ardından kuru soğan ve sarımsak robottan geçirilir ya da rendelenir. Bulgura eklenir. Tuz atılır.
- Yapışmaz bir tavaya 1 çay bardağı yağ dökülür ve ocağın altı yakılır. 4 yumurta bir kasede çırpılır. Tavadaki yağ kızdıktan sonra içine dökülür ve her yeri pişine kadar karıştıra karıştıra pişirilir. Omlet üzere yağın içinde bütün bırakırsanız bulgurun içinde ezip kaybetmesi daha güç olur dikkat edin.
- Yumurtalar pişince yağıyla birlikte bulgurun içine dökülür. Uygunca yoğurulur.
- Nar ekşisi, limon suyu, karabiber, pul biber ve kırmızı toz biber eklenerek tekrar yoğurulur.
- En son isteğe nazaran doğranan taze soğan ve maydanoz eklenir. İnce öğütülmüş cevizler eklenir.
- İsteğe nazaran acı oranı arttırılabilir.
- Şekil verilerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Etsiz Yumurtalı Çiğköfte (El Yoğurması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











