Etsiz Kuru Fasulye

Etsiz Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Etsiz Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeler 1 gece evvelden suya ıslanır. Islama suyu dökülüp yeni su eklenerek haşlanır.
- Minik küpler halinde doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Üzerine salçalar eklenerek karıştırılır, haşlanmış kuru fasulyeler de eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Yaklaşık 3-4 dk kavrulduktan sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenir baharatlar da eklenerek harlı ateşte 5 dk kadar pişirilip altı kısılır.
- Fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir (fasulyenin cinsine nazaran değişiklik gösterir. ). Afiyet olsun.
Etsiz Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



