Etsiz Çiğ Köfte

Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı kaynar su

Köfte sos için;

  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı yedibaharat (çiğ köftelik )
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Köfte yeşillik için;

  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan

Köfte yanı ikramlık materyalleri;

  • Marul
  • Turşu
  • Limon
  • Turp

Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle, karıştırma kasenin içene. Rendelenmiş domatesi ,biber salçasını yedi baharatı, rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ,nar ekşisi, tarçın, üzüm pekmezi ilave ederek, tüm sos materyalleri birlikte karıştırıp. Yarım saat bekletin.
  2. Mutfak şefi makina kesesinin içine, bulguru bırakın akabinde üzerine. Kaynar su ek ederek bulguru karıştırın akabinde 15 dakika üzerini kapatıp dinlendirin.
  3. Dinlenen bulgurun içine hazırlanan, çiğ köfte sosunu bırakın. Mutfak şefi makina yardımıyla köfteyi yoğurun.
  4. Köftenin yoğurma süreci bittikten sonra. Üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı ek edin. Tekrardan beş dakika, daha köfteyi yoğurun. Akabinde köfteyi eldiven yardımıyla, çiğ köfteyi servis tabağına bırakın.
  5. Çiğ köftenin yanında marol, limon, turp, turşu ek ederek birlikte ikram edin. Afiyet olsun. 🙏💐.

Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalburabastı
Aynı Gün İçinde Hazır Sirkesiz Pancar Turşusu
Lavaş
Ballı Soya Soslu Tavuk
Herse
Mücver Tadında Omlet
Hdabla | © 2025 |