Etsiz Çiğ Börek (Acısız)

Etsiz Çiğ Börek (Acısız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 küçük kuru soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Tuz (damak tadınıza göre)
- 3-4 yemek kaşığı soğuk su (kıvam ayarı için)
- Marul
- Limon
Etsiz Çiğ Börek (Acısız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce bulguru geniş bir yoğurma kabına alın. Üzerine sıcak su serpip streçle kapatın ve 5-10 dakika kadar bulgurların şişmesini bekleyin.
- Bulgurun üzerine rendelenmiş kuru soğan ve sarımsağı ekleyin.
- Domates ve biber salçasını, baharatları, limon suyunu ve nar ekşisini ilave edin.
- Malzemeleri yoğurarak bulgurun yumuşayıp, harcın kıvam almasını sağlayın. Gerekirse azar azar soğuk su ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Yoğurma sürecinin sonunda zeytinyağını ekleyin ve homojen bir karışım olana kadar karıştırın.
- Harçtan küçük modüller koparıp sıkma formu verin.
- Marul yaprakları ve limon dilimleri ile servis edin. Afiyet olsun 🥬 🍋.
Not:
1-Karışım sıvı olursa telaş etmeyin süratlice toparlamanız için bir kaç teklifim var.
2-İnce bulgur ekleyin: ( 2-3 yemek kaşığı ) bulgur sıvıyı çeker.
3-Yoğurma mühletini uzatın: 3-5 dk daha.
4-Buz dolabında bekletin : streçle kapatıp 20-30 dk.
Etsiz Çiğ Börek (Acısız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
