Etli Yaprak Sarma

Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • Asma yaprağı (taze toplanmış yaprakların büyüklüğüne nazaran değişeceği için gram veremiyorum)

İç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 orta uzunluk domates (küçük doğranmış)
  • 1 orta uzunluk yeşil biber (küçük kıyım)
  • 1 orta uzunluk kuru soğan (ince kıyım(
  • 2 diş sarımsak (ince kıyım)
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
  • 1 yemek kaşığı silme domates salçası
  • 1 yemek kaşığı silme biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı silme kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yapraklar uygun bir kaba alınır.
  2. Üzerine yapraklar kapanacak biçimde kaynar su dökülür.
  3. Yaprakların rengi değişip, sararıncaya kadar bekletilir.
  4. Akşamdan ıslarsanız sonraki güne hazır olur.
  5. Veya en az 7-8 saat geçebilir.
  6. Sararan yapraklar süzülüp, sudan geçirilir.
  7. Sarılmaya hazır hale gelir.
  8. İç harcı için tüm materyaller karıştırılır.
  9. Yapraklar sarılıp uygun tencereye dizilir.
  10. 5 su bardağı su ile tencerenin kapağı kapalı bir halde kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirilir.

Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Kayısı Suyu
Magnolia Tarifi
Soslu Spagetti
Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak Kalle Yemeği
Damla Çikolatalı Kek
Ayva Reçeli
Hdabla | © 2025 |