Etli Yaprak Sarma
Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Asma yaprağı (taze toplanmış yaprakların büyüklüğüne nazaran değişeceği için gram veremiyorum)
İç harcı için;
- 2 su bardağı pirinç
- 200 gram orta yağlı kıyma
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 orta uzunluk domates (küçük doğranmış)
- 1 orta uzunluk yeşil biber (küçük kıyım)
- 1 orta uzunluk kuru soğan (ince kıyım(
- 2 diş sarımsak (ince kıyım)
- 1 tutam ince kıyım maydanoz
- 1 yemek kaşığı silme domates salçası
- 1 yemek kaşığı silme biber salçası
- 1 tatlı kaşığı silme kimyon
- Tuz
- Karabiber
Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapraklar uygun bir kaba alınır.
- Üzerine yapraklar kapanacak biçimde kaynar su dökülür.
- Yaprakların rengi değişip, sararıncaya kadar bekletilir.
- Akşamdan ıslarsanız sonraki güne hazır olur.
- Veya en az 7-8 saat geçebilir.
- Sararan yapraklar süzülüp, sudan geçirilir.
- Sarılmaya hazır hale gelir.
- İç harcı için tüm materyaller karıştırılır.
- Yapraklar sarılıp uygun tencereye dizilir.
- 5 su bardağı su ile tencerenin kapağı kapalı bir halde kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirilir.
Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









