Etli Yaprak Sarma

Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Üzüm yaprağı
- 200 gram kırmızı et
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 büyük soğan
- Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Salçalı sos için;
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
Üzeri için;
- Limon
Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı maydanozu ve etleri ince ince doğrayıp karıştırma kabına alalım, üzerine yapraklar hariç tüm gereçleri ek edip bi hoş karıştıralım.
- Yaprakları dizip üstüne harcı koyup saralım tencereye dizelim.
- Salçayı yağda kavuralım ,üzerine suyu tuzu ekleyelim ve sarma tenceresine dökelim.
- En üstede limonları dizip 3 dakika harlı ateşte 40 dakika boyunca da çok kısık ateşte pişirelim.
- En kısık ateşte pişmesi lazım yani kendi buharında etli sarma bu formda daha lezzetli oluyor 👍☺️afiyet olsun 💫.
Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
