Etli Yaprak Sarma

Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • Üzüm yaprağı
  • 200 gram kırmızı et
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Salçalı sos için;

  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su

Üzeri için;

  • Limon

Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı maydanozu ve etleri ince ince doğrayıp karıştırma kabına alalım, üzerine yapraklar hariç tüm gereçleri ek edip bi hoş karıştıralım.
  2. Yaprakları dizip üstüne harcı koyup saralım tencereye dizelim.
  3. Salçayı yağda kavuralım ,üzerine suyu tuzu ekleyelim ve sarma tenceresine dökelim.
  4. En üstede limonları dizip 3 dakika harlı ateşte 40 dakika boyunca da çok kısık ateşte pişirelim.
  5. En kısık ateşte pişmesi lazım yani kendi buharında etli sarma bu formda daha lezzetli oluyor 👍☺️afiyet olsun 💫.

Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışı Çıtır,İçi Nemli Hakiki Acıbadem Kurabiyesi
Meyveli Tart Kek
Tahinli Susamlı Kurabiye
Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi
Domates Soslu Yumurta Tarifi (Kahvaltılık)
Sebzeli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet