Etli Topalak Yemeği

Etli Topalak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı kitel bulgur
- 1 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Ilık su
İç gereci;
- 150 gram kuşbaşı et
- 2 tane soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı yedibahar
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Sıcak su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kekik
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım limon
Etli Topalak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgurları yoğurma kabına alın, üzerine un, tuz, baharat, salça ve tüm materyalleri ek edin yavaş yavaş ılık su ekleyerek karıştırıp yoğurun kıvam alınca bilye büyüklüğünde köfte yapıp kenara alın.
- Diğer taraftan sıvı yağı tencereye koyun ,rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleştirin.
- Salça, tuz ve baharatlı ekleyip kavurun, suyu ekleyip kaynatın köfteleri de ek edip 10 dakika kaynatın.
- Daha sonra pişirdiğiniz kuşbaşı et ve nohutu ek edin, bir arada de 10 dakika pişirin.
- Tereyağı kızartın ,pulbiber ve kekik ekleyin ,kavurup yemeğin üzerine dökün.
- Karıştırıp tabağa alın bol limon sıkarak servis yapın. Afiyet olsun 📌 📌.
Etli Topalak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











