Etli Taze Bamya

Etli Taze Bamya Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuş başı et
  • 1 adet soğan
  • 4-5 tane biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kilo taze bamya
  • 5 su bardağı su
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yarım limon suyu

Etli Taze Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Taze bamyaları saplarını koni formunda keselim.
  2. Etleri kavuralım, zeytinyağını ekleyip küp doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
  3. Salça ve domatesi soteleyelim.
  4. Bamyayı ekleyip limon suyunu ekleyip 1 tıp karıştıralım, baharatlarınıda ekleyip suyunu ekleyin ,pişene kadar fazla karıştırmayalım.

Deneyen herkese afiyet olsun 😊.

Etli Taze Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balaban Köfte
Kıymalı Kol Böreği
Kahvaltılık Yumurta
İzmir Peynir Bombası
Fesleğenli Krep
Kış Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |