Etli Taze Bamya
Etli Taze Bamya Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuş başı et
- 1 adet soğan
- 4-5 tane biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım kilo taze bamya
- 5 su bardağı su
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Yarım limon suyu
Etli Taze Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Taze bamyaları saplarını koni formunda keselim.
- Etleri kavuralım, zeytinyağını ekleyip küp doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
- Salça ve domatesi soteleyelim.
- Bamyayı ekleyip limon suyunu ekleyip 1 tıp karıştıralım, baharatlarınıda ekleyip suyunu ekleyin ,pişene kadar fazla karıştırmayalım.
Deneyen herkese afiyet olsun 😊.
Etli Taze Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











