Etli Sultan Kebabı
Etli Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram dana eti
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet patlıcan(küçük doğranıp kızartılmış)
- 2 adet patates (küçük doğranıp kızartılmış)
- 1 kavanoz hazır garnitür konserve
- 1 su bardağı su
- Tuz
- 3 yufka
Beşamel sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 200 ml süt
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Etli Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etler bir tencerede mühürlenir.
- Suyunu salıp çektikten sonra sıvı yağ eklenir bir çeşit karıştırılır.
- Üzerine salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Sırasıyla daha evvelden hazırlanmış patlıcan,patates ve granitür eklenir ve tuz katılır.
- Son olarak yaklaşık 1 su bardağına yakın su eklenip pişmeye bırakılır.
- Pişip suyunu çekince altı kapatılır.
- Yufkalar 4 e bölünür. Her bir yufka bir kaseye yerleştirilir.
- Kasenin dışında kalan kısımlardan küçük küçük modüller koparılıp tam ortasına koyulur.
- Üzerine hazırladığımız etli karışım eklenir ve yufkalar bohça üzere sarılıp yağlı kağıt serirli tepsiye dizilir.
- Bir tencereye tereyağ konur ve ertitilir.
- Eritilen tereyağına un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Üzerine küçük süt paketlerinden olan 200 ml süt eklenir ve çırpmayı bırakmadan sos yoğunlaşana kadar karıştırılır.
- Sos yoğunlaşınca tuz eklenir ve sos kapatılır.
- Sos hazırlanan yufkaların üzerine çokça sürülür.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Rendelenmiş kaşar eklenip tekrar fırına veririlir üzeri kızarınca yemek hazır. Afiyet olsun.
Etli Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






