Etli Ramen
Etli Ramen Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram et
- 2 tane istiridye mantarı
- 1 adet havuç
- 1 avuç brokoli
- 1 adet yumurta
- 1 paket noodle
- 1 tane taze soğan
- 1/2 (yarım) çay kaşığı köri
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı teriyaki sosu
Etli Ramen Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etimizi tavada artlı önlü 5 dakika tereyağı ile mühürlüyoruz.
- Sonrasında istiridye mantarlarımızı ve uzun şeritler halinde kestiğimiz havuçlarımızı ekleyerek birlikte soteliyoruz.
- Bu esnada karabiber ve tuz ile tatlandırıyoruz.
- Noodlelarımızı bir tencere 2 su bardağı sıcak su ile haşlayalım.
- Noodle suyumuzu tatlandırmak için köri, soya sosu ve teriyakı sosumuzu ekleyelim.
- Yumurtamızı haşlayalım.
- Kasemize haşlamış olduğumuz noodlemızı suyu ile bir arada ekleyelim.
- Üzerine etimizi, mantarımızı, havucumuzu, yumurtamızı dizelim.
- Son olarak yeşil soğanımızı keserek serpiştirelim.Afiyet olsun.
Etli Ramen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






