Etli Pirinç Pilavı

Etli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana eti
  • Sıcak su
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak et suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Etli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Büyük bir tencereye yıkadığımız etleri alıp üzerinden çıkacak kadar sıcak su ek ederek pişmeye bırakıyoruz.
  2. Pişen etimizin suyunu süzerek bir kaba alıyoruz.
  3. Pilavımız için yıkadığımız pirinç ve sıvı yağı yayvan bir tencereye alarak pirinçlerimizi kavuruyoruz.
  4. Kavrulan pirinçimizin üzerine 3 su bardağı et suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ekliyoruz.
  5. Kaynayan pilavımızı kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakıyoruz.
  6. Pişen pilavımızın üzerine didiklediğimiz eti koyuyoruz. Etli pilavımız servise hazır afiyetler olsun🤗.

Etli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Azıcık Yağla Kışlık Şakşuka
Maş Fasulye Salatası (Kolay Sağlıklı Lezzetli)
Sütlaç
Buzlukta Muska Böreği
Sodalı Yumoş Köfte
Kadayıflı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |