Etli Pazı Dolması
Etli Pazı Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ pazı
İç harcı için:
- 100 gram kıyma
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
- Bir avuç maydanoz
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kase sıcak su
Etli Pazı Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pazı yapraklarını sirkeli suda güzelce yıkayalım.
- Saplarını keserek tencerenin tabanına serelim.
- Bir kabın içine sıcak su ve bir kabın içinede soğuk su koyalım ve pazı yapraklarını 5 sn sıcak suda bekletip sonra soğuk suya batırıp süzelim.
- Ayrı bir yerde iç harcı için kıymayı,pirinçi,bulguru,tuz,karabiber,nane,maydanoz,z. Yağ ekleyip karıştıralım.
- Pazı yapraklarını damarlarından ayırıp ikiye keserek harçtan da koyalım ve saralım. Tencereye dizelim.
- Salçalı sosu hazırlayarak tencereye dizmiş olduğumuz dolmaların üzerine dökelim.
- Üzerine de bir tabak kapatalım çok az da küp küp tereyağı koyalım.
- Önce 5 dk hararetli daha sonra 20-25 dk kısık ateşte pişirelim.
Etli Pazı Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















