Etli Pazı Dolması

Etli Pazı Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı

İç harcı için:

  • 100 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Bir avuç maydanoz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kase sıcak su

Etli Pazı Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pazı yapraklarını sirkeli suda güzelce yıkayalım.
  2. Saplarını keserek tencerenin tabanına serelim.
  3. Bir kabın içine sıcak su ve bir kabın içinede soğuk su koyalım ve pazı yapraklarını 5 sn sıcak suda bekletip sonra soğuk suya batırıp süzelim.
  4. Ayrı bir yerde iç harcı için kıymayı,pirinçi,bulguru,tuz,karabiber,nane,maydanoz,z. Yağ ekleyip karıştıralım.
  5. Pazı yapraklarını damarlarından ayırıp ikiye keserek harçtan da koyalım ve saralım. Tencereye dizelim.
  6. Salçalı sosu hazırlayarak tencereye dizmiş olduğumuz dolmaların üzerine dökelim.
  7. Üzerine de bir tabak kapatalım çok az da küp küp tereyağı koyalım.
  8. Önce 5 dk hararetli daha sonra 20-25 dk kısık ateşte pişirelim.

Etli Pazı Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kastamonu Ekşili Pilav
Mozaik Kurabiye
Salçalı, Soğanlı Poğaça
Havuç Tarator
Lor Peynirli Kaşık Dökmesi
İç Köfte
Hdabla | © 2025 |