Etli Patlıcan Yemeği

Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu eti
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 orta uzunluk yumuşak domates
  • 3 orta uzunluk patlıcan
  • 1 adet büyük patates
  • 2 adet kapya biber
  • 3- 4 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 silme çay kaşığı kimyon
  • 2 su bardağı sıcak su

Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti tencereye alalım 1 su bardağı soğuk suyla kısık ateşte haşlayalım. (süre içinde haşlanmazsa az daha sıcak su ekleyelim).
  2. Patlıcanı alacalı soyup parmak uzunluğunda (önce uzunlamasına 4e sonra yarıma) kesip tuzlu suda bekletelim.
  3. Biberleri de birebir uzunluk keselim patatesleri iri küpler halinde doğrayalım.
  4. Kızdırdığımız yağda evvel patlıcanı hafif rengi dönene kadar kızartalım sonrasında patatesi ve biberleri de hafif kızartıp yağını aldıralım.
  5. Et suyunu çekince içine sıvı yağı jülyen doğradığımız soğanı ve ince doğradığımız sarımsağı ekleyelim. Yumuşayınca salçayı ekleyip kavuralım.
  6. Üzerine evvel patatesi ekleyip bir iki tıp çevirdikten sonra patlıcan biberi ve küçük küçük doğradığımız domatesi ekleyelim. En son tuz ve baharatları ekleyip çok yavaş biçimde 1 2 çeşit çevirip suyunu ekleyelim.
  7. Kısık ateşte 20 30 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Bagel
Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek
Sağlıklı Fındık Kreması
Patates Salatası
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Kabağın En Lezzetli Hali
Hdabla | © 2025 |