Etli Patlıcan Yemeği
Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuzu eti
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 orta uzunluk yumuşak domates
- 3 orta uzunluk patlıcan
- 1 adet büyük patates
- 2 adet kapya biber
- 3- 4 tane sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 silme çay kaşığı kimyon
- 2 su bardağı sıcak su
Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti tencereye alalım 1 su bardağı soğuk suyla kısık ateşte haşlayalım. (süre içinde haşlanmazsa az daha sıcak su ekleyelim).
- Patlıcanı alacalı soyup parmak uzunluğunda (önce uzunlamasına 4e sonra yarıma) kesip tuzlu suda bekletelim.
- Biberleri de birebir uzunluk keselim patatesleri iri küpler halinde doğrayalım.
- Kızdırdığımız yağda evvel patlıcanı hafif rengi dönene kadar kızartalım sonrasında patatesi ve biberleri de hafif kızartıp yağını aldıralım.
- Et suyunu çekince içine sıvı yağı jülyen doğradığımız soğanı ve ince doğradığımız sarımsağı ekleyelim. Yumuşayınca salçayı ekleyip kavuralım.
- Üzerine evvel patatesi ekleyip bir iki tıp çevirdikten sonra patlıcan biberi ve küçük küçük doğradığımız domatesi ekleyelim. En son tuz ve baharatları ekleyip çok yavaş biçimde 1 2 çeşit çevirip suyunu ekleyelim.
- Kısık ateşte 20 30 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








