Etli Patates Yemeği
Etli Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg dana kuşbaşı
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı ( yemeğin içine )
- 1 su bardağı ayçiçek yağı ( patatesleri kızartmak için)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Etli Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye 1/2 çay bardağı ayçiçek yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanı alıyoruz.Kavuruyoruz.
- Üzerine dana kuşbaşımızı ve salça ızı ekleyerek karıştırıyoruz.
- Ardından üzerinden çıkacak kadar sıcak suyumuzu ek edip pişmeye bırakıyoruz.
- Diğer tarafta patateslerimizi soyup yıkayıp küp halinde doğruyoruz. Kızartıyoruz.
- Yemeğimiz pişmeye yakın baharatlarımızı ekliyoruz.
- Üzerine kızarttığımız patatesleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Servis tabağımıza alıyoruz. Afiyetler olsun🤗.
Etli Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







