Etli Omaç Aşı

Etli Omaç Aşı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış maş
  • 1 kase doğranıp ıslatılmış evelik
  • 1 kase haşlanmış et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 kaşık un
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 küçük kase kuru erik (alça)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Arzuya nazaran pul biber ve karabiber eklenebilir
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Etli Omaç Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küp küp doğradığımız soğanları sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Ardından eteği salçayı yeterlice kavuruyoruz ekleyip, sonra unu ekliyoruz güzelce kavrulduktan sonra suyunu ekliyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca eveliğini ve haşladığımız maş ekliyoruz.
  4. Biraz kaynadıktan sonra yıkadığımız kuru erikleri ek ediyoruz.
  5. Sonra tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz eveliği düzgünce pişene kadar orta ara karıştırarak pişirin.
  6. Çorbamızı yeterlice özleşene kadar kaynatıyoruz, bütün materyalleri piştiği vakit altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Etli Omaç Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kereviz Salatası
Harika Kaplamasıyla Tavuk Kalamar
Ezilmiş Çıtır Brokoli
Evelik Sarma (Zara Usulü)
Güveçte Mantarlı Tavuk Sote
Kahve Yanı Atıştırmalığı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |