Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 500 g kuşbaşı et
  • 2 su bardağı nohut (bir gün evvel suda bekletilmiş)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 su bardağı su

Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta ateşte ocakta tencereye etleri koyup kavuralım.
  2. Kontrollü karıştıralım, etler tencereye yapışmasın .
  3. Sonrasında yemeklik doğranmış soğanı ve salça ,sıvı yağ birazda tereyağ ekleyip kavuralım.
  4. Nohutu koyalım tuz,pul biberi ekleyip karıştıralım.
  5. 6 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakalım.
  6. 1 saat-45 dk kâfi olacaktır. Afiyet olsun. ☺️

Dip not: ben düdüklü tencerede yapıyorum kısa müddette pişiyor siz dilerseniz olağan tencerede yapabilirsiniz☺️.

Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalili Çarkıfelek Pastası (Videolu)
Lazanya
Fellah Köftesi
Kahvaltılık Çökelekli Biber Kavurması
Bol Sebzeli Omlet
Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |