Etli Nohut Yemeği
Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 500 g kuşbaşı et
- 2 su bardağı nohut (bir gün evvel suda bekletilmiş)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 6 su bardağı su
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta ateşte ocakta tencereye etleri koyup kavuralım.
- Kontrollü karıştıralım, etler tencereye yapışmasın .
- Sonrasında yemeklik doğranmış soğanı ve salça ,sıvı yağ birazda tereyağ ekleyip kavuralım.
- Nohutu koyalım tuz,pul biberi ekleyip karıştıralım.
- 6 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakalım.
- 1 saat-45 dk kâfi olacaktır. Afiyet olsun. ☺️
Dip not: ben düdüklü tencerede yapıyorum kısa müddette pişiyor siz dilerseniz olağan tencerede yapabilirsiniz☺️.
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














