Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut yemeği
- 400 gram küçük doğranmış et
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tane küp şeker
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel düdüklü tenceremize sıvı yağını ve soğanı ekleyelim.
- 5 dakika kavuralım ve eti ekleyelim ve tekrar bir 5 dakika daha kavuralım .
- Ardından 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını, baharatları ve bir küp şekeri ekleyelim ve yeniden bir iki dakika kavuralım.
- Üstüne 1 litre su ekleyelim ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte kaynatalım .
- Daha sonra düdüklü tencereyi açıp içine haşlanmış olan nohutu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatalım.
- Etli nohut yemeğimiz hazır. Afiyet olsun 😋😋😋
İnstagram gülişin. Mtfg.
Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayın 😉😉😉.
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






