Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohutları akşamdan ıslatalım. Islanmış nohutları 15 dk haşlayıp, üzerindeki köpükleri alalım.
- Tencereye etleri ek edip etler suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çeken etlere zeytinyağı ve tereyağı ek edip, kavuralım.
- Kavrulmuş etlere yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı ekleyip karıştıralım. Küçük doğranmış biberleri ek edip, karıştırmaya devam edelim. Salçaları, tuz ve baharatları ek edip karıştırıp, 4-5 su bardağı sıcak su ekleyip, etler yumuşayana kadar.
- Haşlanmış nohutları ek edip et ve nohut yumuşayana kadar pişirelim. Kıvamı koyu olursa sıcak su eklemesi yapabilirsiniz. Yanında pirinç pilav turşu eşliğinde servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












