Etli Lahana Sarması

Etli Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük uzunluk beyaz lahananın dış yaprakları
- Sıcak su
- Tuz
İç harcı için;
- 250 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
- 2 yemek kaşığı bulgur (tercihen)
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı domates püresi
- 5-6 kol maydanoz, dereotu, nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, pul biber, sumak
Pişirmek için;
- 2-3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 diş sarımsak
- Az tuz
Etli Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahana yaprakları sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır. (8-10 dk) kevgir yardımıyla çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
- İç harcı için materyaller geniş bir kaseye alınır ve karıştırılır. Sebzeler küçük küçük doğranır. Lahana yapraklarından şeritler elde edilir. İç harçtan koyulur ve kalem halinde sarılır.
- Kalın kısımlarından 2-3 tanesi tencerenin tabanına serilir. Lahana sarmaları tencereye dizilir. Ortalara sarımsaklar yerleştirilir. Üzerine bir tabak kapatılır. Salça su ve sıvı yağ karıştırılır. Üzerine gezdirilir.
- Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyu biterse azar azar ek edebilirsiniz. Yumuşadığında altı kapatılır.
- Kalan suyu çektirmek ve lezzetli katlamak için 200 derecede fırında 15 dk fırınladım. İsteğe bağlı yapabilirsiniz. Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
Etli Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










