Etli Kuru Fasulye
Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye (sıcak suyla ıslatalım)
- 1 büyük uzunluk soğan
- 300 gram et
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağıda olur)
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeyi pişirmeden en az 2 saat evvel ıslatalım.
- Yemeklik kuru soğanı doğrayalım.
- Eti güzelce yağda mühürleyerek kavuralım, suyunu salıp çektikten sonra soğanları ekleyelim.
- Üstünede salçaları ekleyelim.
- Kavrulan et ve soğanın üstüne ıslanıp şişen kuru fasulyeyi ekleyelim üstünden 2 parmak geçerek soğuk su ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













