Etli Kuru Fasulye

Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gram dana kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kayığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kayığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeyi ister akşamdan ıslatın. İster sabah bir aşım kaynatıp soğuk suda 3-4 saat bekletin.
  2. Tencereye kuşbaşı etleri ek edip suyunu salıp çekip, etler yumuşayana kadar pişirelim. Gerekirse su eklemesi yapalım.
  3. Suyunu çeken etleri sıvı yağ yahut zeytinyağı ek edip kavuralım.
  4. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavuralım.
  5. Yemeklik doğranmış biberleri, salça, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  6. Daha sonra fasulyeyi ekleyelim üzerini geçecek kadar sıcak su ek edip karıştırım etler ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Yanında pilav, turşu ile servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İbiza Tatlısı
Mantı Tarifi
Kivi Aromalı Kremalı Cevizli Kek
Soğan Salatası
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası
Tavuk Tadında Fırın Patates Ve Karnabahar
Hdabla | © 2025 |