Etli Keşkek

Etli Keşkek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 8 su bardağı su
- 250 gram kemikli kuzu eti
- 250 gram dana eti
- 2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için ;
- 1 kaşık tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Toz biber
Etli Keşkek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğdayı tencereye alalım, kaynatalım ve kaynayınca koyu renkli suyunu dökelim.
- Eti tencereye alalım ve kavuralım.
- Uzerine buğdayı ek edip tuzunu ve suyunuda ekleyip ocağa alalım.
- Tencere fislamaya başlayınca orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim.
- 1 saatin sonunda düdüklünün havasını çıkarıp kapağını açıp suyunu yeterlice çekene kadar biraz da bu türlü pişirelim.
- Servis esnasında tereyağında toz biber yakalım. Üzerine dökelim.
Deneyenlere afiyet olsun🌺.
Etli Keşkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





