Etli Keşkek

Etli Keşkek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 8 su bardağı su
  • 250 gram kemikli kuzu eti
  • 250 gram dana eti
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için ;

  • 1 kaşık tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Toz biber

Etli Keşkek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı tencereye alalım, kaynatalım ve kaynayınca koyu renkli suyunu dökelim.
  2. Eti tencereye alalım ve kavuralım.
  3. Uzerine buğdayı ek edip tuzunu ve suyunuda ekleyip ocağa alalım.
  4. Tencere fislamaya başlayınca orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim.
  5. 1 saatin sonunda düdüklünün havasını çıkarıp kapağını açıp suyunu yeterlice çekene kadar biraz da bu türlü pişirelim.
  6. Servis esnasında tereyağında toz biber yakalım. Üzerine dökelim.

Deneyenlere afiyet olsun🌺.

Etli Keşkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sosyete Mantısı
Hazır Lavaştan Tavada Pratik Börek
Kadayıf Sarma (Arda’nın Mutfağı)
Soslu Kaburga Mısır (Videolu)
Sulu Köfte
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye
Hdabla | © 2024 |