Etli Güveç

Etli Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet kemikli et
- 2 adet patlıcan
- 5-6 adet küçük soğan
- 7 -8 adet sarımsak
- 1-2 adet biber
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
(güveç büyüklüğünüze nazaran ölçüleri artırıp azaltabilirsiniz)
Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçlerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp bir kaba alalım .
- Etleride içine atalım ,zeytin yağı ve baharatlarıda atıp hepsini güzelce karıştıralım.
- Güvecin en alt kısmına etleri dizelim.
- Üstüne kalan gereçleri dizelim.
- Yağlı kağıdı ıslatalım .Malzemelerin üstüne kapatalım .
- Yağlı kağıdın üstünüde alüminyum folyo ile kapatalım evvelden ısıttığımız 200 derecelik fırına atalım.
- 1. 5 saat ağzı kapalı daha sonra yarım saate yakın ağzı açık pişirelim güvecimiz hazır.Afiyet olsun😋.
Etli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








