Etli Esmer Bulgur Pilavı
Etli Esmer Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuzu eti
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı et suyu yahut sıcak su
Etli Esmer Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pilavlık tenceremize 1 yemek kaşığı zeytinyağını alalım üzerine kuzu etini kuş başından biraz küçük dilimlenmiş etimizi alalım 5 dakika kavuralım. Etimiz kendi suyunu salıp, çekene kadar orta ateşte denetimli bir biçimde yumuşayana kadar pişirelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanı ek edelim 5 dakika kadar etler ile bir arada kavuralım ve altını kısalım 2 yemek kaşığı su ekleyelim tabanı tutmasın bulgurumuzu sudan geçirelim.
- Soğanlı etimize ek edelim sudan geçirilmiş olan bulgurumuzu 5 dakika daha kavuralım ve tuzunu ek edelim. Ben 4 su bardağı daha evvelden hazırlamış olduğum dondurucudan çıkardığım et suyunu kullandım. Sizler isterseniz sıcak su kullanabilirsiniz.
- Suyunu ek ettikten sonra biraz karıştırıp orta ateşte tenceremizin kapağını kapatalım pilavımızın üstü göz göz oluncaya kadar ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ben ocağın altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını açık tutuyorum ve birinci sıcaklığı çıktıktan sonra servis etmeden karıştırıyorum ve servis ediyorum sizlere şimdiden afiyet olsun.
Etli Esmer Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










