Etli Çiğköfte
Etli Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 4 diş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 100 gram yağsız kıyma
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 su bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 adet küçük maydanoz
Etli Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak dört yemek kaşığı isotu bir su bardağı zeytinyağ ile ıslıyoruz.
- Daha sonra sarımsağı soğanı ince ince doğruyoruz.
- Maydanozumuzu da ince ince doğruyoruz.
- Domateslerimizi rendeliyoruz su yerine domates rendesi ile yoğurcağız konservede olabilir.
- Yoğurma kabına üç su bardağı köftelik simit doğradığımız soğanı sarımsağı salçamızı alıp yoğurmaya başlıyoruz .
- Salçamız uygunca rengini verdikten sonra isot baharatımızı atıp tekrar yeterlice yoğuruyoruz.
- Azar azar domates rendemizi alıp tekrardan yormaya başlıyoruz domates sosumuz bitene kadar tıpkı süreci gerçekleştiriyoruz yoğurarak daha sonra etimizi alıp en az 20 dakika yoğuruyoruz şayet köfte harcımız kuru olduysa 3-4 tane buz atarak yeterlice yormaya devam ediyoruz.
- En son basamakta nar ekşimizide alıp iki yoğurduktan sonra maydanozu ekleyip bir 10 dakikada o denli yoğuruyoruz ( biz acıyı çok sevdiğimiz için kuru atom biberleri robotta çektim içine ek ettim) şimdiden deneyenlere afiyet olsun ☺️.
Etli Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







